קוגל איטריות / מירי משה
הדרך הכי קלה ומהירה להכין קוגל! יוצא חלום!
המרכיבים-
1 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
1 חב’ איטריות (400 גרם)
2 כפות שטוחות מלח
1 כף שטוחה פלפל שחור
5 כוסות מים רותחים
5 ביצים
אופן ההכנה –
שופכים לסיר את הסוכר והשמן ומבשלים עד שהסוכר נמס והופך לקרמל כהה.
מוסיפים את האטריות מהשקית ומערבבים.
מוסיפים מלח, פלפל ואת המים הרותחים (בזהירות שלא ישפריץ).
מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים והאטריות רכות.
מכבים את האש ונותנים לאיטריות להתקרר קצת. מוסיפים 5 ביצים, מערבבים ושופכים לתבנית אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות (בערך 40 דקות אפיה).
מומלץ לפרוס כשהקוגל קר.
6 תגובות על “קוגל אטריות בשיטה ממש קלה”
אני מבשלת את האטריות בנפרד ושופכת את הקרמל אל האטריות. אותה גברת בשינוי אדרת.
נראה לי שכמות הביצים מוגזמת פה.
Yummy
אני מוסיפה 2 תפוחי עץ מדורגים גס וקינמון.שרה
מגורדים
כמי שעושה קוגל כבר שני בשיטה של קודם לבשל את האטריות ועליהן את הקרמל. ניסיתי את השיטה הזאת והופתעתי מהקלות והטעם. אני שמה פחות פלפל שחור כי זה יוצא חריף לילדים ושמה 4 ביצים גדולות.
יוצא מעולה
מעולה