קטגוריות
עוגות

עוגת קפה אגוזים וקוקוס בציפוי קצפת

מצטרפים לקבוצה אוכל של אמא – מתכונים מנצחים

עוגת קפה ,
אגוזים , שוקלד וקוקוס- מאת נעמי שושן
טעימה במיוחד ,
המרכיבים-
להכין תבנית עגולה מס׳ 24
להכנת העוגה:
4 ביצים,
½ כוס סוכר,
½ כוס קוקוס,
1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק),
½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)/או קמח של פסח
50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק),
1 כפית אבקת אפייה,
1 שקית סוכר וניל,
1 כפית נס קפה
להכנת הסירופ:
3 כפיות סוכר,
1 כוס מים רותחים.
להכנת הקרם קפה:
2 מכלי שמנת מתוקה/אפשר צמחית (אפשר רק אחד)
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל,
½ כוס סוכר,
1 כפית נס קפה.
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
נוסיף חלמונים ונקציף כמה שניות.
מוסיפים אבקת אפייה , נס קפה, ונמשיך להקציף כמה שניות.
נוסיף שוקולד , קוקוס , אגוזים ופירורי לחם.
מקפלים עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ויוצקים לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
ולאפות 180 מ׳ 30 ד בערך או קצת יותר , עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הסירופ
לערבב יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
הכנת הקרם קפה
נכניס לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים.
ונתחיל להקציף עד לקבלת קרם יציב.
ניצוק מעל העוגה וניישר, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
ומכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
בתאבון !!!

6 תגובות על “עוגת קפה אגוזים וקוקוס בציפוי קצפת”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version