פסטרמה ביתית יאמי.. ללא חומרים משמרים וללא פוספטים …
מאת – ליאת קאדר
מרכיבים –
חצי קילו חזה הודו נקבה נקי מעור ומשומן
למשרה:
כוס מים רותחים
כף מלח גס
כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
4 שיני שום קלופות וחצויות
לציפוי:
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
כפית גרגירי כוסברה טחונים
חצי כפית שבבי צ’ילי יבש חריף
כף גרגירי חרדל
אופן ההכנה-
קושרים את חזה ההודו כ-5 ס”מ פנימה משני קצותיו (בצורה שמחלקת אותו לשלושה שלישים בערך).
הכנת המשרה:
ממיסים מלח וסוכר במים רותחים ומצננים לחלוטין.
לאחר מכן מעבירים את המים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי המשרה.
מניחים את הנתח בתוך המשרה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות (הופכים כל שש שעות).
מוציאים את הנתח מהמשרה שעה לפני הצלייה (לא שוטפים) ומניחים על רשת התנור.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים את הנתח בעזרת מברשת סביב סביב.
מניחים תבנית שתאגור את נוזלי הפסטרמה בתחתית התנור ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.
צולים את ההודו המונח על הרשת במרכז התנור למשך חמש דקות בתנור שחומם מראש על 250 מעלות.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים למשך שעה.
ממתינים שיתקרר מעט ובתאבון!
מומלץ לאכול גם בתצורה קרה.