קטגוריות
Uncategorized

מתכון לפריקסה – פתחנו שולחן לארוחת פריקסה

פותחים שולחן ומכינים פריקסה עולמי

פריקסה מאת – לבנה תומר
הבצק –
המרכיבים-
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
שליש כוס שמן
3 כוסות מים פושרים בערך הבצק צריך להיות טיפה דביק
אופן ההכנה-
במיקסר וו לישה , ללוש את כל המרכיבים לבצק בהתחלה ללא המלח ולקראת הסוף להוסיף את המלח והשמן..להגיע למרקם רך ונעים וטיפה דביק..להשאיר להתפחה בערך שעה.
ליצור לחמניות בצורת אליפסה .להניח על רצועות נייר אפייה שחתוכים מראש בגודל לחמנייה.
להשאיר שוב להתפחה מכוסה עם מגבת..בערך חצי שעה..
לחמם מחבת עם שמן עמוק  ולטגן עד להזהבה משני הצדדים..בהצלחה  חשוב מאוד שהלחמניה תיתפח כמו שצריך אחרת יהיה בצק בפנים.
מכינים –
טונה,חמוצים,תפוחי אדמה מבושלים,ביצים קשות, לימון כבוש ,זיתים, אריסה,מטבוחה, ירקות וכו’

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version