חיתוכיות נס קפה עם לוטוס
מאת – ענת חן
המרכיבים –
לבצק פריך-
200 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפייה
3 כוסות קמח
6 חלמונים
למילוי קרם קפה-
1 שמנת מתוקה
2 כפות נס קפה
200 גרם שוקולד מריר
ממיסים שמנת עם שוקולד ומוסיפים נס קפה. מקררים לממרח
ממרח לוטוס
אופן הכנה –
מכינים בצק במעבד מזון או במיקסר – עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה .במקרר. מוציאים ומחלקים אותו ל-4 כדורים.
מרדדים כדור למלבן ומניחים בתבנית על גבי ניר אפיה.
מורחים מעל את קרם השוקולד.
ממיסים ממרח לוטוס במיקרו ומורחים מעל הקרם קפה.
בשכבה נוספת מעל, מרדדים עוד מלבן וחוזרים על אותם שלבים עם כל כדורי הבצק, עד לקבלת 4 שכבות של בצק.
על שכבת הבצק האחרונה לא מורחים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומכניסים לאפייה על טורבו למשך 35-40 דקות.
מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים
מעל אבקת סוכר.
לא חייבים לוטוס אבל זה מוסיף