עוגת שוקולד עם קרם שוקולד
מאת ריקי כהן
תבנית 24 או 26 קפיצית מרופדת בנייר אפייה
המרכיבים-
לתחתית:
3/4 כוס קמח תופח (100 גרם)
3 כפות קקאו (30 גרם)
3 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות שמן
5 כפות ליקר שוקולד
4 כפות חלב
לקצפת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מל”
2 כפות אבקת סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה 100 מל” (או גביע קטן)
לציפוי :
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
אופן ההכנה-
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ 5 דקות,לתערובת תפוחה ,בהירה. להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן ו 3 כפות מהליקר. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומבליעים בעדינות עם מטרף ידני.
משטחים את התערובת בתבנית ,אופים ב 175 מעלות כ 25 -30 דקות. (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים).
לאחר צינון מערבבים את שאר הליקר עם החלב, הופכים את העוגה על צלחת הגשה,מסירים את נייר האפייה ומברישים בתערובת הליקר-חלב. מחזירים את מסגרת התבנית מסביב לעוגה.
מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מוסיפים שמנת חמוצה לערבוב קצר,לאיחוד. ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה).
את הקצפת מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. משטחים מעל תחתית העוגה ומקררים ל 4 שעות לפחות.
הכנת הציפוי: ממיסים את שני השוקולד עם החמאה
לתערובת חלקה ואחידה.
מצפים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומחזירים לקירור,להתייצבות הציפוי לכשעה עד שעתיים