מתכון של פעם מהספר של נירה שויאר
המרכיבים-
כוס ורבע קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
4 כפות שמן
4 חלמונים
1/2 כוס חלב /מים
קורט מלח
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
כוס וחצי קוקוס
אופן ההכנה –
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף חזק. להוסיף את הקוקוס בתנועות עטיפה.
לבחוש בקערה את כל המרכיבים האחרים עד שמתקבל בצק שוקולד חלק ואחיד.
להעביר לתבנית מלבנית או עגולה 26
לשטח את קצף הקוקוס מעל תערובת העוגה של השוקולד.
להכניס לתנור חום 170 50 דקות
אם רוצים להכין ציפוי שוקולד –
חצי כוס סוכר לבשל עם 1/4 כוס אבקת קקאו 3 כפות מים.
להוריד מהאש ולהמיס 25 גרם חמאה/מרגרינה .
לבחוש עד שמתקבל קרם חלק.
לצקת מעל העוגה אחרי שהיא התקררה.