קטגוריות
ראש השנה

חוזרים לבית הספר עם לחמניות אצבע מדהימות לסנדוויצ’ים

צילום – אריאלה גולדמן

אין בצק כזה מושלם♡♡♡♡♡

לחמניות אצבע רכות עננים ♥️

מאת  אריאלה גולדמן

📌 כוס מידה אוניברסלית
📌 כמות : 19-20 לחמניות

המרכיבים

1 קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים פושרים ועוד רבע כוס מים.{ רבע כוס מוסיפים בטיפטוף עד שהמים אוספים את כל כמות הקמח}
5 כפות סוכר / אם תרצו לחמניות מתוקות יותר הוסיפו עוד 2 כפות סוכר
כף מלח
100 גרם מזולה/ או נטורינה/ או חמאה רכה בטמפ החדר – היא בעצם זו שתורמת רכות נפלאה ללחמניות/ אם אין אז חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר [ למעט המלח ורבע כוס המים] ומתחילים ללוש את הבצק ורק אז בהתאם לצורך מוסיפים את רבע הכוס הנוספת
~ כאשר מתחיל להתהוות בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ 8 דקות במהירות איטית [❗ זמן הלישה חשוב ]
~ אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה ,משמנים אותה קלות ,מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט קמח
~ מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח
~ מורידים אוויר מהבצק ומעצבים לחמניות על משטח עבודה
~ מסדרים ב 2 תבניות תנור עם נייר אפייה עם רווח בין לחמניה ללחמניה
~ מתפיחים שוב עד הכפלת נפח [ ❗ההתפחה הזו חשובה ורק כשהלחמניות תפוחות יפה להכניס לאפייה]
~ מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה עם כפית חמאה/ מזולה מומסת מעטרים בשומשום/ זעתר/ קצח
~ אופים בתנור חם 180 מעלות- תוכנית טורבו עד הזהבה יפה ( בזמן האפייה הלחמניות נצמדות זו לזו מה שתורם לרכות מופלאה )
~ לצנן היטב,לאחסן בשקית אטומה ולהקפיא.בעת הצורך להפשיר בטמפ החדר והלחמניות נשמרות רכות כמו ביום האפייה

📌 כדי ליצור צורת לחמניה כמו בצילום ,לקחת כדור בצק,לרדד לאליפסה ואז לגלגל לרולדה .להניח בתבנית עם הפתח כלפי מטה

תגובה אחת על “חוזרים לבית הספר עם לחמניות אצבע מדהימות לסנדוויצ’ים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version