קובה בורגול מטוגנת ❤️
בלינה שושנה
המרכיבים-
לבצק:
2 כוסות בורגול דק
סולת חיטה חצי כוס
קמח רבע כוס
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה
2 כפות שמן
מלח לפי טעם
רבע פלפל לבן
למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון פעמיים
בצל אחד גדול קצוץ
2 שיני שום קטושות
רבע כפית פלפל שחור
כפית כפית כמון
חצי כפית בהרט
רבע כפית קינמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
רבע כוס צנוברים קלויים
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
אופן ההכנה –
הוראות הכנה של המלית :
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים. לאחר שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את יתר התבלינים מערבבים ומטגנים כעשר דקות והמלית מוכנה. לטעום כדי לחזק טעמים
הכנה של הבצק :
משרים את הבורגול חצי שעה במים חמימים
מסננים וסוחטים מנוזלים.
מוסיפים את הסולת והקמח ויתר המרכיבים להוס כף מחוקה פפריקה מתוקה לצבע מערבבים היטב מניחים בצד לרבע שעה.
מרטיבים את הידיים ולוקחים כשתי כפות מהבצק, משטחים אותו כמו פיתה קטנה,
יש לשים לב שהבצק לא יהיה עבה.
ממלאים את הבצק בכף וחצי מהמלית וסוגרים בעדינות
מכינים כך את כל הקובות ומטגנים אותן בשמן עמוק!
מתכון לסלט בורגול
כוס וחצי בורגול דק מושרה במים חמים
עד שהכל נספג לעביר למסנננת
למשך 7 דק שגם יתקרר בנתיים…
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
3 בצל ירוק ללא הראש לקצוץ דק
לשים את הבורגול ואת הירק הקצוץ בקערה עמוקה
רבע כוס חד פעמי שמן זית מלח פלפל שחור
לפי טעם לימון שלם אפשר גם חצי תלוי בחמיצות שאתן אוהבות לערבב טוב טוב להוסיף כוס חומוס מסונן ושטוף במים חמים בתיאבון ❤️