קטגוריות
חגים חלבי עוגות עוגות גבינה

עוגת גבינה בייגלה וקרמל מלוח מ-ט-ר-י-פ-ה!!!

Raz Moria Yona
עוגת גבינה בייגלה וקרמל מלוח מ-ט-ר-י-פ-ה!!!
המתכון מוגש מאת – Raz Moria Yona
המרכיבים-
לתחתית:
120 גרם פתי בר
120 גרם בייגלה מלוח
130 גרם חמאה
שתי כפות סוכר
כף חלב
לטחון הכל במעבד מזון לשטח על תבנית ולהעביר להקפאה
למלית הגבינה:
100 גרם שוקולד לבן
500 גרם גבינת שמנת 25 אחוז שומן
250 גרם גבינה לבנה 5/9 אחוז מה שתעדיפו
חצי כוס סוכר (אפשר לוותר למי שמעדיף פחות מתוק)
חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל
500 מ”ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה –
ממיסים שוקולד לבן ו100 מ”ל שמנת
במקביל מערבבים את כל הגבינות שלנו עם הפודינג והסוכר
ומוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הגבינות . יש לערבב היטב שלא יהיו גושים בכלל.
מקציפה את ה 400 מ”ל הנותרים מהשמנת להקצפה, למרקם של מוס. חשוב לא לשבור את הקצפת ולא להגיע להקצפת יתר במיוחד שמדובר בעוגת גבינה ומוס. מערבבים את הקצפת עם תערובת הגבינות בתנועות קיפול. מוציאים מהקפאה את התחתית ויוצקים את מלית הגבינה על גבי התחתית . מעבירים לקירור ל6 שעות או לילה שלם. לי אישית לא היה זמן אז העברתי להקפאה של שעתיים. הכנתי את הקרמל והעברתי להמשך קירור.
לקרמל –
כוס סוכר
1/3 כוס מים
כפית תמצית וניל
כוס של שמנת מתוקה
הוראות מדוייקות להכנת הקרמל-
מניחים על מחבת את המים והסוכר ומרתיחים מבלי לערבב בכלל!!! כשמתחיל להיווצר צבע ענבר בצדדים אפשר לערבב את הקרמל בתנועות סיבוב עם המחבת כמובן בזהירות רבה. כשהצבע הענבל אחיד יש לשפוך מיד את כוס שמנת ( הכוס שמנת להקצפה צריכה להיות בטמפ׳ החדר) הוספתי כפית תמצית וניל והנמחתי את האש המשכתי לערבב עד שהרוטב קרמל הצטצמם . מעבירים לכלי לצינון עד שהעוגה שלנו מוכנה ומספיק קרה. במידה והעוגה לא קרה מה שיקרה הקרמל פשוט יבלע פנימה וחבל.
לקישוט-
בייגלה מלוח/ בייגלה שטוחים.
שומרים בקירור
ושיהיה לכם בתיאבון!!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version