קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי צמחוני

אחת הטעימות שהכנתי פשטידת ברוקולי קישואים

ישראלה אזולאי

פשטידת ברוקולי וקישואים

מאת- ישראלה אזולאי

המתכון של אילנית בניזרי האלופה(עם מעט שינויים)

המרכיבים-

בצל קצוץ

3 קישואים מגורדים

חצי כפית כורכום

חצי חבילה ברוקולי קפוא 400 גרם

4 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס קמח תופח

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

פטרוזיליה יבשה

מרק עוף

אופן ההכנה –

מטגנים בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה, מעבירים לכלי.

באותה מחבת עם מעט שמן מטגנים 3 קישואים גדולים, מגוררים , בתוספת חצי כפית כורכום, כרבע שעה.

נעביר למסננת לסינון נוזלים.

בסיר קטן נשים חצי חבילת ברוקולי קפוא(400 גרם).

נשפוך מעליו מים רותחים,ברגע שרותח נקטין אש,ונבשל 3 דקות,נעביר לסינון.

בקערה נערבב במטרפה ידנית:

4 ביצים

חצי כוס שמן

וחצי כוס קמח תופח/קמח מצה בפסח

עד קבלת בלילה ללא גושים.

נוסיף לה את הבצל המטוגן,הברוקולי והקשואים.

נטבל ב:

מלח,פלפל שחור,מעט אגוז מוסקט, כף פטרוזיליה יבשה וכפית מרק עוף פרווה(לא חייב,תוספת שלי)

נערבב טוב עם כף ונעביר לתבנית עגולה 26,או 2 אינגלייש קייק,משומנות

(אני עשיתי עם חד פעמי עגול מובנה עם נייר אפייה)

נפזר מעל שומשום,ונאפה בתנור שחומם ל200 מעלות,עד שמקבל צבע שזוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version