קטגוריות
עוגות עוגות שוקולד

פותחים את השנה עם עוגת שוקולד ואגוזים טעימה בטירוף ואפילו בריאה

מטי ורון
עוגת שוקולד טעימה בטירוף וגם בריאה.
מאת – מטי ורון
עוגה אחת בתבנית אינגליש רגילה פשוטה
המרכיבים-
2 ביצים,
חצי כוס סוכר חום,
חצי כוס שמן,
כוס חלב שקדים,
כפית תמצית וניל,
2 כפות סילאן,
3 כפות קקאו,
כוס ורבע קמח כוסמין מלא,
כפית אבקת אפייה.
חופן אגוזי מלך שבורים
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל 170 מעלות.
טורפים את הביצים עם הסוכר טוב טוב, מוסיפים את השמן, החלב, תמצית וניל, והסילאן .
מערבבים הכל טוב טוב. מוסיפים את הקקאו, קמח כוסמין מלא ואבקת אפיה, ומערבבים עד שאין גושים.
בשלב הזה אפשר להכניס לעיסה אגוזי מלך שבורים.
ולערבב.
משמנים נייר אפיה בתבנית אינגליש, שופכים לתוכה את העיסה, אופים כ 40-45 דקות, בודקים עם קיסם שהיא אפויה ומוציאים מהתנור.
מחכים עד שהיא מתקררת ואז מצפים עם קרם.
אפשר 50 גרם שוקולד מריר
ורבע כוס שמנת מתוקה /צמחית
להמיס ולצפות
או להכין קצת יותר בריא –
אני עובדת עם אבקת קקאו אורגנית,
אז 3 כפות קקאו,
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום
ו3 כפות מים חמים.
לבשל עד שחלק.
על הקרם מפזרת שברי אגוזי מלך,
בתאבון ושבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version