קטגוריות
Uncategorized חלבי

פשטידת בורקס תפוחי אדמה כיפית כלכך

 

גולדי רחל זגורי
פשטידת בורקס תפו”א
מאת – גולדי רחל זגורי
המרכיבים – 
7 תפו”א לא קטנים
50 ג’ מחמאה\חמאה
חצי כפית פלפל לבן
כפית שטוחה מלח
מעט מרק עוף
2 בצלים קצוצים
בצק עלים קפוא (להפשיר לפני השימוש במקרר)
ביצה ושומשום
אופן ההכנה – 
לבשל את תפו”א עד שמתרככים, ולסנן .
לאחר מכן למעוך ולהכין מהם פירה.
להוסיף את התיבול והמחמאה\חמאה – כשהפירה עדיין חם)
במקביל לטגן את הבצלים ולהוסיף לפירה.
לחתוך פיסת בצק מהבצק עלים בגודל תבנית פיירקס בינונית , ולעשות חריצים עם מזלג בבצק.
לשפוך את מלית הפירה מעל הבצק. לשים עוד שכבה של בצק למעלה .
לחרוץ בעדינות בסכין את פרוסות הפשטידה שיוגשו, לפני האפייה.
למרוח מעל ביצה ושומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכ40 דק עד שמשחים מעט.
המלצה שלי , כדאי להכין רוטב פטריות ולמזוג מעל כל פרוסה בהגשה.
לרוטב מעל:
שקית רוטב פטריות מהסופר. מטגנת 1 בצל ופטריות קצוצים,
להוסיף 1 כוס מים קרים ל1 שקית רוטב, להגיע לרתיחה ,
עוד 2 דק ולכבות.
בתיאבון!!!
גולדי רחל זגורי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version