קטגוריות
בשר

טבכה בלכדרה עם מסרן וקוקלות למביני עיניין – תבשיל חמין בשר עם המון ירק ואפונה

Yael Natan

טבכה בלכדרה עם מסרן וקוקלות-

ביזילי קומפלט- תבשיל בשר ואפונה קוקלות ומסרן

המתכון מאת – Yael Natan

המרכיבים-

2 בצלים

כף פפריקה

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

קילו בשר שפונדרה קוביות

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

4 גבעולים של סלרי

4 תפוחי אדמה גדולים

אפונה הירוקה קפואה כוס

כף רסק עגבניות

למסרן- מעיים ממולאים –

חצי קילו מכל הבשרים או חלקי פנים חתוכים דק-

בשר ראש

בשר שפונדרה

אפשר חלקי פנים אחרים כמו

ריאות ,לבבות ,כבד קצוצים

המון כוסברה

וגם פטרוזיליה קצוצים

10 שיני שום כתוש

כוס וחצי אורז

עלי מנגולד

שמיר

בצל קצוץ

פפריקה

קינמון

מלח

פלפל שחור

ביצה

אופן ההכנה –

קוצצים 2בצלים ומטגנים לשקיפות.

מוסיפים כף פפריקה מתוקה

מי שאוהב חריף יכול להוסיף מעט פפריקה חריפה , כפית כורכום מלח וכף מחוקה פלפל שחור

מוסיפים את בשר השפונדרה ומטגנים עם הבצל שהמיצים של הבשר יתחברו עם התבלינים

ואז מוסיפים פטרוזיליה קצוצה כוסברה קצוצה קצוצה וחופן סלרי קצוץ , תפוחי אדמה חתוכים לרבעים. מים ותבלינים.

מכינים – מסרן ( מעיים ממולאים קונים בחניות של קצבים בנתניה יש )בחצי קילו בבשר ראש , בשר שפונדרה או צוואר חתיכת ריאה בגודל כף יד ירק-  אני מכינה רק עם בשר ראש

( חשוב שהכוסברה תהיה כפולה מהפטרוזיליה ) גם קצת  שמיר ,   עלי מנגולד , שום.

בצל גדול קצוץ ,כוס וחצי אורז עגול שטוף היטב מהעמילן .

לתבל בפפריקה קינמון פלפל שחור מרק עוף , אני מוסיפה ביצה כן כן כי היא מנפחת את האורז ולא נותנת לו להיות דביק כי המסרן עובר לבישול ארוך וכשחותכים את המסרן האורז לא דביק ! ) מוסיפים אפונה לסיר ומוסיפים מים עד לגובה תפוחי האדמה וכשזה רותח מוסיפים את הקוקלות ומבשלים

על אש נמוכה כ- 4 שעות

אפשר על פלטה לשבת .

מתכון הקוקלות –

100 גר’ שומן בקר או עוף קצוץ דק

אפשר חצי כוס שמן במקום

2 ביצים

שום כתוש

קצת מרק עוף

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעט

רבע כוס מים

לבחוש ולהוסיף סולת כמה שנכנס עד שמתקבל תערובת של קציצה

לא הרבה מידי שלא יצא יבש.

ליצור קציצות ולשים מעל החמין.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version