קטגוריות
בשר

קדרה לשבת – צלי בקר פטריות וערמונים

אילנית בניזרי

צלי בקר פטריות וערמונים

מאת אילנית בניזרי

תודה לאילנית על המתכון המושלם

 

 

המרכיבים

נתח שלם צלי כתף מספר 5 או 6 פילה מדומה קילו וחצי לפחות

כרישה פרוסה לטבעות

3 בצלים פרוסים לרצועות

6 בצלי שאלוט לרבעים

שקית ערמונים

פטריות סלסלה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

חצי כפית כורכום

רבע כפית פלפל לבן

חצי כפית בהרט

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כפית גרגירי פלפל אנגלי

מלח לפי הטעם

שקית אבקת רוטב לצלי

3 כוסות ציר בקר או מים חמים

כף כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

את הבשר נבשל יום קודם ונשמור את ציר הבקר.

בסיר לחץ עם מלח פלפל ותבלינים עד שרך .

נסנן את הנוזלים ונשים במקרר.

בסיר סוטאג’ רחב נטגן את הבצלים והכרישה עם השמן עד להזהבה …נוסיף את הדבש ונערבב לקירמול ..נוסיף את הכורכום והבהרט ונערבב לפתיחת תבלינים.

נניח את פרוסות הבקר..נוסיף את יתר המרכיבים והציר בקר (המים שבו הרתחתנו את הבשר)

נבשל מכסה סגור להבה נמוכה כ 40 דקות.

נסיר מכסה נבשל לעוד כ-10 דקות עד לצימצום נוזלים וקבלת צבע חום.בהצלחה ובתאבון ❤

**הערה: השימוש באבקת ציר בקר : בכוס ציר בקר חם שופכים את האבקה ומערבבים היטב למניעת גושים ומוסיפים לסיר .

או במים חמים רגילים.

סך הכל נוזלים במתכון : 3 כוסות

אילנית בניזרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version