קטגוריות
Uncategorized בשר חגים

צלי בקר חגיגי עם תפוחי אדמה

אילנית כרבי
המנה המנצחת שלי!!
צלי בשר עם תפוחי אדמה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים – 
בשר מספר 5/6
כורכום
פלפל אנגלי
עלי דפנה
4-5 תפוחי אדמה חצויים לחצי
לרוטב:
2 בצלים חצויים לרצועות דקות
2 ראשי שום
2 כפות סילאן
כף טריאקי
כפית כורכום
כפית כמון
כף מרק עוף
כף כוסברה יבשה
פלפל שחור גרוס ומלח גס לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה

חוברת מתכונים לפסח 

אופן ההכנה – 
לטגן קלות את הבשר.
לאחר מכן לשלוק במים חמים עם הכורכום, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה עד להתרככות הבשר, לסנן ולקרר.
ורק אחרי שמתקרר לחתוך לרצועות.
לבשל את תפוחי האדמה עד להתרככות (לא מידי) לסנן ולקרר.
לרוטב,
לטגן את הבצלים יחד עם ראשי השום עד להזהבה .
לאחר מכן להוסיף את הסילאן, הטריאקי והתיבול .
להוסיף את תפוחי האדמה , לערבב ולשפוך ככוס וחצי מים רותחים. בשלב הזה להוסיף את חתיכות הצלי.
לתת לזה להתבשל כ 45 דקות (במידה וצריך אז להוסיף מים רותחים מהצד),
לאחר מכן לזגג מעט דבש מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה
בהגשה לפזר פטרוזליה טריה ולהגיש.
בתאבון!!!
אילנית כרבי
לטגן קלות גוש בשר 5/6 , לשלוק במים חמים עם מעט כורכום. פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות הבשר, לסנן ולקרר.ורק אחרי שמתקרר לחתוך לרצועות
לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.
להכמת הרוטב:
לטגן 2 בצלים חצויים לרצועות דקות יחד 2 ראשי שום עד להזהבה , להוסיף ,2 כפות סילאן, כף טריאקי, כורכום,כמון, פטרוזליה קפואה של דורית, להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ולשפוך ככוס וחצי מים רותחים, לפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל כוסברה יבשה, פלפל שחור גרוס ומלח גס, לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג מעט דבש מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזליה ולהגיש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version