קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי עוגות עוגות שוקולד

טורטה קפרזה עוגת שוקולד איטלקית ללא גלוטן

ריקי כהן

אחת העוגות הטעימות שיש
מככבת אצלנו לא רק בפסח
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית ללא קמח
תבנית קפיצית קוטר 26

מאת – ריקי כהן

המרכיבים –
250 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
6 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
250 גרם שקדים טחונים דק
קורט מלח
2 כפות ליקר פרנג’ליקו/ליקר קפה/ברנדי/רום/אמרטו
לקישוט: אבקת סוכר.
אופן ההכנה – 
ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי (שמים בקערה חסינה לחום ומניחים מעל סיר עם מים רותחים, ללא מגע במים, השוקולד יימס מהאדים) מערבבים לתערובת חלקה, מניחים לצינון.
מקציפים חלמונים במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר .

מקציפים למס’ דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד,

מערבבים בתנועות קיפול.

מוסיפים גם את השקדים ואת הליקר, ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
מקציפים חלבונים עם קורט מלח לקצף לבן, מוסיפים את רבע כוס הסוכר ומקציפים עוד 3 עד 4 דקות לקצף יציב.
מערבבים את קצף החלבונים בהדרגה ובתנועות קיפול לתערובת החלמונים ושוקולד.
שמים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ב 160 מעלות, למשך כ 50 דקות.
*לפני ההגשה: מקשטים באבקת סוכר

ריקי כהן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version