סלט חצילים פיקנטי וחריף
משהו לשים על לחם
סלט לגמרי שווה לעצמאות ולשבת
מאת – צביה אורן
המרכיבים-
חציל מקולף וחתוך לקוביות
בצל
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף
פלפל אדום
פלפל כתום
6 עגבניות שרי או עגבנייה גדולה אחת
פלפל ומלח
פפריקה מעט
2 כפות רסק עגבניות או קופסא קטנה
אופן ההכנה –
את החציל – מבשלים במים רותחים עם מעט מלח. עד לחצי ריכוך.
מסננים ומקררים.
במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים בצל חתוך לקוביות,
2 שיני שום חתוכות לקוביות או לפרוסות.
עד להשחמה קלה
מוסיפים פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות,
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות , פלפל כתום או צהוב חתוך לקוביות
6-8 עגבניות שרי חתוכות .
להמשיך לטגן עד לריכוך, באמצע מוסיפים
את קוביות החציל המבושלות,
מוסיפים מעט מים, פלפל שחור פפריקה אדומה, ומלח, ורסק.
מערבבים היטב עד ספיגת כל הטעמים.
יוצא מאודד טעיםם
בסוף מועכים הכל עם מזלג, במיוחד את החציל, מערבבים ומעבירים לכלי.
טעים לכל פרוסת לחם ותוספת לכל דבר.