זהו המתכון של הילדות שלנו
קציצות דגים בטעם של פעם
הכינה ושיתפה במתכון – דינה לוי
המרכיבים-
חצי קילו בקלה
חצי קילו נסיכת הנילוס
מלח וחומץ
חצי צרור כוסברה
חצי ראש שום כתוש
כף פפריקה
מלח
כפית כמון
ביצה
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
רוטב-
שיני שום פרוסות
גמבה פרוסות
עגבניה קצוצה
פלפל חריף ירוק ואדום
כף פפריקה בשמן
כפית כמון
כף רסק גדושה
מלח
אופן ההכנה –
את הדגים להשרות עם חומץ ומלח בערך שעה לשטוף .
אחר כך וטחון יחד עם כוסברה ושום .
להוסיף לתערובת פפריקה מלח כמון ביצה ומעט פרורי לחם.
לערבב טוב טוב ולשים שעה במקרר.
לרוטב לחמם על אש בינונית שמן בקרקעית הסיר כחצי כוס .
לטגן גמבה ושום עם עגבנייה .
להוסיף את התבלינים -פפריקה כמון, מלח ופלפל חריף ( אדום.ירוק ) ,רסק ואז בערך 2 כוסות מים .
אחרי שזה רותח להתחיל לגלגל את הקציצות ולבשל על אש קטנה
30 דקות.
בתאבון
3 תגובות על “מתכון לקציצות דגים של ילדות, בטעם של פעם”
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם אני צריכה ללא גלוטן??
קמח ללא גלוטן
תודה נעשה ונראה