עלי גפן כאלה עוד לא טעמתם, אמא שלי המצרייה עשתה
והיא תותחית!
המרכיבים-
עלים טריים – תקנו בשוק
לחלוט במים את העלים
למילוי-
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז שטוף
סחיטת לימון
מלח , פלפל שחור
בצל אחד מטוגן קצוץ
כפית אבקת מרק
ומעט שומן כבש קצוץ
אופן ההכנה –
לערבב היטב המילוי.
להניח במרכז העלה את המילוי לא הרבה !
לסגור מהצד ולגלגל.
ולהניח בסיר צפופים אחד לשני.
לרוטב, כפית קטנה רסק , כמה סחיטת לימון כף אבקת מרק פלפל שחור ומלח, לערבב עם כוס וחצי מים עד לכיסוי העלים להניח צלחת מעל ולבשל על אש גבוהה עד שכל המים מתאדים ולהוריד את האש לנמוכה לעוד רבע שעה לפחות.