עוגת תפוחים של פעם עם קצף ופירורים
העוגה של סבתא
שנים שלא הכנתם כזאת בטוח…
המתכון- אירית הדר
המרכיבים –
לתחתית-
2 וחצי כוסות קמח
אבקת אפיה
5 כפות סוכר
5 חלמונים(לשמור חלבונים)
200 גר’ חמאה או נטורינה , מחמאה
למלית-
6 תפוחים ירוקים קלופים ופרוסים
3 כפות ריבת משמש
חצי אינסטנט פודינג וניל
כפית קינמון
לקצף-
5 חלבונים
כוס סוכר
חצי קופסא אינסטנט וניל
אופן ההכנה –
מעבדים במיקסר את מרכיבי הבצק עד שמגיעים לבצק חלק.
משטחים 3/4 בתבנית, רבע שומרים במקרר.
אופים רבע שעה ומוציאים.
הכנת התפוחים – לחמם תפוחים במיקרו כ- 6 דקות בפולסים ואז להוסיף את הריבה.
להוסיף חצי אינסטנט פודינג וכפית קינמון
לקצף-
להקציף 5 חלבונים
כוס סוכר
חצי קופסא אינסטנט וניל
לשטח את התפוחים על הבצק .
על זה למרוח קצף ביצים
ועל זה לפורר את הבצק שנשאר בצד.
לאפות 40 דק בחום 170 מעלות
בהצלחוש!🍎🍏
4 תגובות על “שנים שלא הכנתם כזאת עוגה – עוגת תפוחים עם קצף ופירורים”
סליחה על השאלה, אבל את באמת מחממת ריבה במיקרו במשך 6 דקות? או שהיא תהפוך ללבה או שתישרף.
טעות לכמה שניות
עגה מסורתית נהדרת.
לגמרי