בחיי שאין סיר יותר טעים מזה
קציצות דגים של מאמא
מאת – נועה פלג
המרכיבים-
קילו דג טחון (לוקוס/נסיכת הנילוס/סלמון)
כפית פפריקה
כפית כמון
10 שיני שום כתוש
כצרור כוסברה קצוצה
לרוטב –
צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
ראש שום קלופים וחתוכים
פלפלים חריפים לפי הטעם שלכם
גזר פרוס
עגבנייה פרוסות
תפוחי אדמה פרוס
3 גמבות חתוכות לרצועות
לימון פרוס/או לימון כבוש
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
כפית כמון
אופן ההכנה –
לערבב את הדג הטחון עם תבלינים וכוסברה.
לשים שמן בסיר שטוח – חצי כוס לפחות.
לשים את הירקות (ללא הלימון) והשום ולטגן על גז נמוך.
להוסיף את התבלינים ולפתוח בשמן.
להוסיף כוס מים . לכסות את הסיר ולבשל 15 דקות.
לגלגל את הקציצות ולשים ברוטב . לפזר פרוסות לימון מעל.
לאחר שרתח
להנמיך ולכסות במכסה .
15-20 דקות בישול
לפזר כוסברה קצוצה למעלה.
2 תגובות על “קציצות דגים של מאמא – אין סיר יותר טעים מזה”
הקציצות דגים אמאלה, מעדן מי שלא עושה מפסידההההה
קציצות דגים חלומיות ,טעימות ומזינות עם ירקות רוטב מדהים
תודה רבה על המתכון , אני מאוד אהבתי , הילדים והמשפחה
הפך להיות להיט בבית .
אפשר גם לטגן , מומלץ . אני הכנתי עם דג דניס.
ממש טעם של קציצות עוף , בשרי וטעים מאוד .
מזמין חלה לניגוב.
שנה טובה וגמר חתימה טובה
תודה רבה על המתכון.