מתכון באהבה ליויו
לכבוד פורים
מסורת שלנו
מאת סיגל חלויה
המרכיבים –
4 ביצים
3/4 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
קמח (כמה שנכנס כמעט כ 6 כוסות .תלוי בסוג הקמח).
אופן ההכנה –
להתחיל לערבב את החומרים הנוזלים ולבסוף להוסיף את הקמח בהדרגה.
ללוש לבצק שנוח לרידוד. מומלץ לתת מנוחה במקרר כשעה שעתיים.(תמיד בצק שנח במקרר הוא נוח וטוב יותר לעבודה.מבחינתי כל בצק נכנס למקרר למנוחה).
לקמח משטח עבודה לא הרבה לרדד לעובי ס”מ וחצי בערך ,לקרוץ חישוקים ולטגן בשמן מעט עמוק.
לאחר הטיגון לטבול בסירופ דבש שהוכן מראש.
עוגיה חמה לסירופ קר או עוגיה קרה לסירופ חם.
יש “להטביע”את העוגיה בסירופ.ככל שתיספג תהיה טעימה יותר.
בהצלחה .