מתכון לחזה עוף חמוץ מתוק..ניתן להכניס לרוטב וניתן בלי הרוטב בדיוק כמו נאגטס של מק דונלדס.
מאת – Hagit Hogi
המרכיבים –
קילו חזה עוף
כוס קמח תופח
חצי כוס קורנפלור
ביצה
כוס מי סודה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית ג’ינג’ר כתוש
מעט אבקת שום
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
ג’ינג’ר מגורד (לא לוותר)
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כוס צ’ילי מתוק
חצי כוס טריאקי
רבע כוס סויה
כפית שמן שומשום
כף סילאן או דבש
מעט פלפל שחור
מעט צ’ילי שאטה גרוס
3/4 כוס מים
אופן ההכנה –
את חזה העוף לחתוך לקוביות לא קטנות (שישאר עסיסי).
בקערה לשים את מרכיבי הבלילה של העוף ולערבב.
הבלילה צריכה להיות סמיכה, להכניס חלק מהחזה עוף לבלילה (הכוונה בכמה נאגלות).
לחמם שמן עמוק ולהכניס אחד אחד את העוף במרווחים (כי אם נכניס הרבה עוף לשמן הבלילה תתפזר והכל יידבק לנו כי למעשה זה כמו בצק מיימי).
נטגן עד להזהבה יפה ונשים בצד על נייר סופג.
לרוטב, בסיר סוטאג’ נמוך עם מעט שמן נשים את שיני השום הכתושות והג’ינג’ר המגורד ונערבב.
נשים את שאר המרכיבים ולאחריהם את המים ונביא לרתיחה.
נוסיף פנימה את העוף ונקפיץ בעדינות.
נטעם ונתקן טעמים אם צריך, נפזר שומשום למעלה ואפשר לאכול ככה בלי הרוטב .
זה ממכר עסיסי וטעים אש!!!