פוקצ’ות שום
מאת – סיגלית עמגר
המרכיבים –
קילו קמח פיצה
כף שטוחה שמרים יבשים
800 גרם מים (4 כוסות)
כף מלח
3 כפות שמן זית
להברשה:
2 כפות חמאה מומסת
4 שיני שום כתוש
מעט כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
לשים במיקסר את המרכיבים למעט המלח והשמן.
להתחיל לישה וללוש כ10 דק’ לפיתוח בצק חזק ואלסטי.
בשלב הזה הוספית את המלח , ולאחריו את השמן לאט לאט.
לאחר סיום הלישה מתפיחים כשעתיים בחוץ כאשר כל חצי שעה מורידים נפח.
להעביר למקרר ללילה.
מוציאים לטמפ’ החדר, ומחלקים ל3 כדורים.
לאחר שנח לפחות חצי שעה פותחים לפוקאצ’ה מוארכת על גבי תבנית עם נייר אפייה.
בשלב הזה מברישים מתערובת החמאה והשום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות טורבו , עד שמשחים מעט.
בתאבון!!!