חמבשה/דבו
הלחם האתיופי שלנו לשבת או ליום חג, אוורירי טעים ומיוחד , אפשר בתנור והכי טעים על המחבת
מאת – אורלי מלסה
המרכיבים –
800 גרם קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כפית מלח
קורט חילבה קלויה וטחונה (למי שיש לא חובה)
3.5-4 כוסות מים פושרים – חמימים (כוסות חד”פ חם)
כמה טיפים:
1. רצוי לקרוא את המתכון עד סופו להבין ואז לעבור לשלב הביצוע.
2. המחבת צריכה להיות כבדה (ציפוי שיש / טפלון עבה).
3. בפעם הראשונה שמכינים, לשים לב שלא יחרך (כל אחת והמחבת שלה וכל אחת והגז שלה).
4. מצאו שיטה שתאפשר לכן להגביה את מכסה המחבת בלי לפגוע באטימות כדי שהחמבשה תהיה גבוהה ואוורירית ולא נמוכה ודחוסה (השיטה שלי היא להעמיד 2 קופסאות גפרורים משני צידי המחבת והמכסה יושב עליהם)
5. אני עושה שעון מעורר לכל השלבים בכדי לא לפספס…
6. לתת לזה לנוח לפחות חצי שעה אחרי האפייה למרקם מושלם !
7. שווה את ההשקעה !
אופן ההכנה –
בקערה :
שמים את השמרים והסוכר עם חצי כוס מים פושרים – חמימים ומחכים 5 דקות לתסיסה.
לאחר מכן מוסיפים לקערה את הקמח, השמן והמים הפושרים
ואת החילבה.
לשים כארבע דקות בידיים לבצק לא נוזלי אך רך מאוד (שנדבק לידיים), ורק אז מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
מתפיחים חצי שעה (זה מכפיל את הנפח).
לאחר חצי שעה, שוב לשים כשתי דקות, ולתת לו לנוח חצי שעה נוספת.
מחממים מחבת כבדה (קוטר 28) עם מעט שמן (כף – כף וחצי), כשזה חם ניתן להוריד את המחבת אל השיש, ולמזוג בנוחות את הבלילה, ליישר ולשים על הגז.
לכסות עם מכסה (כזה שיאפשר לזה לתפוח מעל שולי המחבת).
לתת 5 דקות על אש בינונית – גבוהה + 6 דקות על אש בינונית – נמוכה, ולהוציא על הצד האפוי.
לשמן את המחבת עם רבע כפית שמן, להפוך את המחבת על הצד הלא אפוי של החמבשה.
ושוב 5 דקות על אש בינונית גבוהה + 6 דקות על אש בינונית – נמוכה.
להוציא ולהתענג !