קטגוריות
בשר קציצות

אמא אמרה שמושלם – איך להכין קציצות בשר ואפונה

Galit Ben Aharon
אמא אמרה שמושלם – איך להכין קציצות בשר ואפונה
מאת – Galit Ben Aharon
המרכיבים – 
חצי קילו בשר טחון (עדיף צלעות – מספר 2)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל 1 מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 גבעולים של סלרי (גבעולים בלבד) קצוצים דק
2 כפות פירורי לחם
מעט שמן זית
רבע כוס מיץ סודה לשתיה (עושה פלאים לבשר)
תבלינים:
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית כורכום
רוטב:
3-4 גבעולי סלרי עם העלים
בצל לבן קצוץ
שן שום כתוש
עגבנייה פרוסה
פחית עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית כורכום
כפית אריסה (אני אוהבת בכל אוכל שלי להוסיף אריסה מעט נותן טעם אלוהי)
חופן אפונה עדינה
אופן ההכנה – 
ללוש היטב את כל מרכיבי הקציצה ולהניח במקרר לפחות שעה להתגבשות!
לרוטב:
פעולה ראשונה – לוקחים את הסלרי הגבעולים עם העלים ומבשלים בסיר עד שמתרכך עם מים.
מתחילים עם סיר רחב – מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום ומערבבים מעט.
מוסיפים את העגבנייה ומעט מלח ופלפל.
מוסיפים את פחית העגבניות והאריסה, ומערבבים היטב ומוסיפים מעט מים.
מוסיפים את הסלרי המבושל לסיר והתיבול.
מגלגלים קציצות (אין צורך לטגן) מוסיפים לסיר
ומעל את האפונה העדינה.
אם צריך מתקנים תיבול .
מכניסים לתנור ל180 מעלות להשחמה יפה
עד שזה מוכן לגמרי ,בערך 40 דקות.
טעים בטירוף תכינו זה פשוט מעדן
להגיש עם אורז/קוסקוס ואפילו לאכול בכריך
שבת שלום !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version