עוגיות פצצות שוקולד משודרגות
המתכון של קרין גורן
עוגיות שוקולדיות מטריפות
חגית נוחמה
הילדים משתגעים עליהן
המרכיבים-
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות או 45 מ”ל שמן קנולה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי מלך טחונים
100 גרם שוקולד צ’יפס
אופן הכנה-
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים דק את אגוזי המלך,
במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-10 דקות לקצף תפוח,
ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
מאחדים את תערובת השוקולד החמה עם הביצים,
בקיפול ידני בעזרת לקקן.
מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד.
בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות רגילות, מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית. העוגיות ישתטחו באפייה.
מקשטים בסוכריות עדשים או M&M.
אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז.
מצננים לגמרי ורק אז משחררים מנייר האפייה.