סיר החלומות – אורז אושפלוב שיגרום לכם להתרגש
מאת – Binat Hacohen Saidov
המרכיבים –
קילו נתח צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
חצי קילו שפונדרה חתוכה לקוביות
חופן חומוס (להשרות במים ללילה)
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
10 גזרים חתוכים לגפרורים דקים לא מידי
3/4 חבילת אורז לבן עגול לשטוף ולסנן היטב
תבלינים:
כף גרגירי כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
בתחילה, אני עושה מראש את ההכנות לפני (חותכת גזרים / משרה חומוס / חותכת בשר במידה וזה לא חתוך כבר)
את הבצלים לטגן בשמן בסיר גדול עד להזהבה (עניין ההזהבה פה חשוב כי זה מה שמוסיף לטעם).
בנוסף , אני אוהבת לטגן את הבשר בסיר נפרד על מנת לצרוב אותו כמו שצריך,
לאחר מכן מוסיפה את הבשר לסיר הגדול עם הבצל
וממשיכה את הטיגון במשך כ10 דק’ בערך תוך כדי ערבוב טוב.
יש להוסיף בשלב זה 3/4 כוס מים כדי שנעצור את הטיגון
ולערבב היטב, ואחר כך נתבל לפי הטעם.
את החומוס נוסיף בשלב הזה למעשה ונבשל כחצי שעה על אש בינונית (בשלב זה המים אמורים כמעט לחסות את הבשר והחומוס אבל לא לגמרי).
השלב הבא, הוא הוספת הגזרים ומעליהם את האורז והגברת עוצמתה של האש להביא את הכל לרתיחה (מעל הבצל, בשר, וחומוס)
במידה ונראה לעין שחסר מים יש להוסיף בהדרגה כל פעם טיפה מים (שליש כוס) לכיסוי.
ועדיין על אש גבוהה המים אמורים לעלות ולכסות את האורז
אז ככה שאם נראה שחסר נוזלים לאחר כמה דקות,
יש להוסיף עד כוס מים רותחים בהדרגה, המים אמורים לכסות את האורז במעט.
בשלב הזה נמשיך לבשל באש נמוכה לפחות כשעה,
ולכסות עם מגבת ומכסה.
מה שכיף במאכל הזה – הכל בסיר אחד !!
לא אשקר זה לא מעט עבודה אבל בהחלט שווה את המאמץ – מודה לחמתי היקרה שלימדה אותי בסבלנות רבה איך מכינים את המאכל הטעים הזה.