קטגוריות
דגים ראש השנה

מתכון לסלונה – מנת דגים מפתיעה מהמטבח העיראקי

נועם זיגדון

סלונה – דג עם עגבניות שום ונענע

 

דגים מהמטבח העיראקי ברוטב חמוץ מתוק

 

אמא שלי ז”ל היתה מכינה את הסלונה בתנור אני מעדיפה לבשל אותם בסיר

מתכון מאת נועם זיגדון

המרכיבים-

8 מנות דג נסיכה או בקלה

2 בצלים גדולים פרוסים דק

6 עגבניות בשלות פרוסות

1/2 ראש שום

1/2 צרור נענע טרי

1 כף פפריקה מתוקה

מיץ מחצי לימון

כף סוכר

1/2 כפית כורכום

פלפל שחור

מלח

שמן

אופן ההכנה –

להשרות את הדג במים עם חומץ כרבע שעה לסנן ולסחוט היטב

להשחים את הבצל עם שמן

לסדר את הדגים מעל הבצל המטוגן.

לכסות עם פרוסות עגבניות

לפזר עלי נענע קצוץ ושום

לתבל בתבלינים.

לכסות את הסיר ולבשל כ-45 דקות על טש נמוכה .

אין צורך להוסיף מים העגבניות מפרישות נוזלים

אפשר להכניס לתנור

בהצלחה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version