קציצות ברוטב אדום משגע
הסוד הקטן של הסבתות לשים סולת בתוך התערובת
הקציצות הופכות להיות ענן בפה
תנסו ולא תתאכזבו
מתכון של- שרית בסון
המרכיבים-
ק״ג עוף טחון אפשר גם בקר טחון
בצל גדול
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר(לא חייב)
1/2 כוס סולת
2 כפות שמן זית
2 עלי כרפס
מלח פלפל שחור
בהרט או כמון – לא חובה
פירורי לחם
לרוטב:
בצל
2 עגבניות
עלי כרפס חתוך פרוסות
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה
כף גדושה רסק
אופן ההכנה –
הרוטב – בצל מטגנים מוסיפים , 2 עגבניות, מגורדות ,
כף רסק ותבלינים.
מוסיפים מים חמים חצי מגובה הסיר,מבשלים על אש נמוכה .
אופן הכנת הקציצות-
משרים חצי כוס סולת במי ברז רבע שעה.
בקערה שמים את העוף הטחון הבצל הקצוץ הפטרוזיליה והשמיר מוסיפים את הסולת והתבלינים
מערבבים ומכינים קציצות.
את הקציצות טובלים בפרורי לחם ומטגנים בשמן זית(אפשר גם לשים בתנור 15 דק׳ על 160 מעלות בלי פירורי לחם וכך לוותר על הטיגון).
כשהקציצות מוכנות, מכניסים לסיר הרוטב מוסיפים עלי כרפס מלמעלה ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
בתיאבון