קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

נוסטלגיה בצלחת החג – בורקס בשר עם פטריות

נעמוני בקיש

נוסטלגיה בצלחת החג – בורקס בשר עם פטריות

מאת –
המרכיבים – 
חבילת בצק פילאס
למילוי הבשר:
בצל גדול קצוץ דק
חצי קילו בשר בקר טחון
2-3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כמון
מלח ופלפל  לפי הטעם
שומשום לקישוט
לרוטב:
בצל קצוץ דק
סלסלת פטריות חתוכות
מעט מים
כף אבקת פטריות
אופן ההכנה – 
להכנת מילוי הבשר
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומפוררים עם מזלג.
מוסיפים למחבת גם את השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומטגנים הכל עד להשחמת הבשר מכל הצדדים.
מתבלים מערבבים ומניחים לצינון.
חותכים את בצק הפילאס לריבועים, ממלאים כל ריבוע בכף-כף וחצי ממלית הבשר וסוגרים 2 קצוות נגדיות, ומעליהן סוגרים את 2 הקצוות הנוספים.
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ומסדרים את הבורקסים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות (ממש מעט שמן).
מכניסים את הבורקסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהבורקסים משחימים ומקבלים צבע יפה.
להכנת הרוטב,
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה.
להוסיף את הפטריות לטיגון יחד עם הבצל עוד כ5 דקות.
להוסיף מעט מים ואבקת פטריות ולערבב.
לבשל על אש נמוכה כ5 דקות.
בתאבון !
לעוד מתכוני בורקס לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version