פלפל גמבה אדום -כי ממולאים זה החיים
מאת – חנה דוד
המרכיבים –
10-15 פלפל גמבה אדומה
למלית הפלפל:
700 גרם בשר טחון
1.5 כוסות אורז
כף רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
בצל קצוץ דק
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט א.מרק עוף
אופן ההכנה –
נתחיל בהכנת הרוטב .
בסיר רחב ושטוח נטגן את הבצל במעט שמן .
לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים ו2 כוסות מים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה .
בנתיים, נערבב בקערה את כל מרכיבי מלית הפלפל ונשים בצד.
נחרוץ את הפלפלים בחלקם העליון בצורה לא מאד רחבה ונרוקן את היטב.
אפשר לשמור את החלק העליון למכסה אך לא חובה.
נמלא כל פלפל עד 3/4 עם מילוי כאשר המילוי לא נכנס באופן
דחוס כיוון שהאורז מתנפח.
נסדר באופן צפוף בסיר עם הרוטב ונבשל לפחות כשעה.
אם חסר מעט נוזלים אפשר להוסיף.
לעוד מתכונים עם בשר טחון לחצו כאן!