קטגוריות
בשר

פלפל ממולא ממכר – הילדים שלי עפים על זה

מגי שוקרון
פלפל ממולא ממכר – הילדים שלי עפים על זה
מאת – מגי שוקרון
המרכיבים – 
7 גמבות
למלית:
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז עגול או יסמין
בצל גדול קצוץ דק
7 גבעולי סלרי קצוצים
שן שום כתושה
2 כפות של רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
חצי כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית סוכר חום כהה
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 כפית א. מרק עוף
2 שיני שום כתושות
מעט שמן
2 כפות מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה – 
תחילה ,
נחרוץ את הגמבות בחלקן העליון ונרוקן אותן מהגרעינים.
להכנת המלית נחלוט את האורז מספר דק’ במים רותחים נסנן ונקרר.
נערבב בקערה את כל מרכיבי המלית כולל האורז ונתבל גם כן.
לערבב היטב לתערובת אחידה, ולמלא את הפלפלים בתערובת שהכנתם בצורה רופפת,
לא לדחוס את המילוי
ולא לשים מילוי עד סוף גובה הפלפל מכיוון שהאורז עוד מתנפח בבישול.
לסדר את הגמבות בצורה צפופה בסיר רחב – סיר סוטאז’.
להכנת הרוטב,
ערבבו היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושפכו מעל הפלפלים,
ולאחר מכן תוסיפו כוס וחצי מים.
את הפלפל הממולא נבשל כשעה על חום בינוני.
המלצה חמה –
תנו לפלפל “לנוח” מספר שעות לפני ההגשה , הטעמים נספגים וזה פשוט מעדן!
בתאבון!
לעוד מתכונים עם בשר טחון לחצו כאן !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version