קטגוריות
טבעוני צמחוני ראש השנה

הכי קריספי שיש – תפוחי אדמה צלויים בתנור

חני קונאשוילי

תפוחי אדמה התוספת הכי קריספית הכי טעימה והכי מבוקשת 🔥🔥🔥
שנדע ימים שקטים🙏

לתפוחי אדמה:
נשתמש בת”א קטנים.

או לחתוך לפרוסות רגילים
המרכיבים –

כקילו וחצי תפוחי אדמה

מלח

שמן זית

פפריקה

תבלין פילדלפיה

כורכום

שום גבישי

טימין

כוסברה

שמיר מה שאוהבים

אופן ההכנה –

תפוחי אדמה לשטוף היטב. לחתוך לחצי אם זה קטנים אם גדולים ,לחתוך לפלחים.

לבשל במים רותחים עם טיפה מלח  עד כמעט בישול מלא כ 15 דקות לערך.
אחרי הבישול לסנן.
להניח בקערה עמוקה.
לזרות  מעט מלח.
לערבב בכוס
שליש כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין פילדלפיה
כפית תבלין טוסקנה
רבע כפית כורכום
כף שום גבישי
לשפוך על תפוחי האדמה לערבב בזהירות.
להניח על תבנית התנור עם נייר אפיה.
על נייר האפיה את הצד החתוך כלפי מטה.
לאפות בתנור 200 מעלות.
כ 20 דקות.
להוציא להפוך ולאפות עוד 5 דקות.
להיזהר לא לשרוף.
****מי שאוהב יכול להוסיף כוסברה או שמיר קצוץ דק***
בהצלחה חני❤️

#עםישראלחי🇮🇱

חני קונאשוילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version