אלפחורס ריבת חלב וקוקוס – הפתעה מתוקה לאורחים
מאת – אורלי קיזילדג
המרכיבים –
200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
4 חלמונים
250 גרם קמח לבן
200 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
קורט כפית מלח
למילוי:
ריבת חלב לא נוזלית
קוקוס טחון
אופן ההכנה –
תחילה, נחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות ונעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה.
נוסיף לקערת המיקסר את אבקת הסוכר וסוכר הוניל ונתחיל לערבב עד תערובת חלקה.
בשלב הזה נמשיך לעררב ונוסיך את החלמונים בהדרגה.
לאחר שהחלמונים הוכנסו למיקסר נוסיף את שאר מרכיבי הבצק
ונלוש עוד מעט זמן עד שהבצק נאסף לכדי כדור חלק ואחיד.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה.
לאחר שהבצק התקרר, נוציא מהמקרר
ונרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לדף בעובי חצי ס״מ, ונקרוץ עיגולים/לבבות מהבצק.
לסדר את העוגיות באופן מרווח בתבנית עם נייר אפייה ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.
נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונאפה את העוגיות כ10-12 דק’ עד אשר הן מוכנות ונשארות לבנות.
את העוגיות נוציא מהתנור ונשים בצד עד שהן התקררו לחלוטין. נתחיל במלאכת מילוי ריבת החלב וסגירת העוגייה בצורת סנדוויץ’ וגלגול בקוקוס הטחון, בהצלחה!
זו עוגייה טעימה להפליא, תהנו!