חמין עוף מקרוני זה סיר מטורףףף
החורף חזר ובגדול – מתכון לחמין מקרוני לשבת חורפית
אמא’לה… מזה הדבר הזה
כמה שזה יוצא טעים
מאת –Sheila Urieli
את החמין שמים על פלטת שבת .
אחר כך הופכים ומגישים.
המרכיבים-
חבילה מקרוני – ספגטי עבה
4-5 שוקיים /כרעיים /פרגיות
בטטה גדולה פרוסה
גמבה פרוסה
2 תפוחי אדמה פרוסים
3 בצלים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה –
חמין מקרוני עם שוקיים בטטות גמבות ותפוא
מפזרים על השוקיים מעט תבלינים.
טיגנתי את השוקיים 5 דקות בכל צד ושמתי בצד.
לאחר מכן טיגנתי את 3 בצלים להשחמה יפה והוצאתי אותם לצד.
הבאים בתור – מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ,הבטטה והגמבה.
באותו הזמן בישלתי ספגטי במים רותחים עם מעט מלח ואחרי שמבושל סיננתי .
לתבשיל לא מוסיפים מים, הוא מתבשל מהאדים שנוצרים בסיר .
תיבלתי הספגטי רק במלח ופלפל ופפריקה מתוקה ומעט שמן זית.
בסיר שמתי נייר אפייה.
סידרתי שכבה של הירקות , על הירקות חצי מכמות הספגטי
עליו המון בצלים מטוגנים, מעל את השוקיים ואז מה שנשאר מהספגטי. סוגרים היטב עם נייר אפייה ומעליו מכסה .
מניחים על הפלטה לכמה שעות או לילה .
בהצלחה ובתיאבון