זה מתכון מנצח לעוגות שמרים
בצק מושלם
עוגת שמרים מעלפת
המתכון של שרית מזיוף
אני שמתי חמאה במקום מרגרינה
המרכיבים-
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים- 20 גר’
3 ביצים
חמאה או מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם (לא מומסת)
כוס שמן
כוס וחצי מים
כוס סוכר
כפית מלח
מילוי מתכון בהמשך או למרוח בממרח מוכן
נוטלה, השחר
אופן ההכנה –
לערבב יחד בקערה נפרדת שמרים כף מהסוכר וחצי כטס מהמים .
להמתין 10 דקות ולהוסיף למרכיבים לתוך המיקסר.
ללוש יחד 10 דקות . להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח ויותר .
לחלק את הבצק ל- 8, להכין 4 רולדות
המילוי –
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפות נס קפה
200 גר חמאה או שמן לפי הצורך (עד לקבלת מרקם משחתי)
לערבב הכל יחד,
לרדד כל חלק למלבן ולמרוח במילוי לגלגל לרולדה וכל 2 רולדות לגלגל יחד לעוגה .
להתפיח חצי שעה .
למרוח ביצה
להכניס לתנור 180 מעלות לאפייה של חצי שעה בערך.
להכין סירופ סוכר –
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
למרוח על העוגה כשהעוגה חמה והסירופ קר
בתיאבון