עוגת שוקולד נוסטלגית של אמא אסתר
עוגה מנצחת !!!!
אמאל’ה איזה עוגה
רוצו להכין מבטיחה לא תחליפו אותה .
יוצאת גבוהה רכה פשוט טעימה
מאת – הילה עמנואל
המרכיבים-
7 ביצים
150 גר’ שוקולד מריר
1/3 כוס קקאו
כוס חלב
300 גר’ חמאה
כוס סוכר
כוס ו- 3/4 קמח
שקית אבקת אפייה
קמצוץ סודה לשתייה
קמצוץ מלח
שקית וניל
אופן ההכנה –
מפרידים את הביצים
חלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר
בקלחת על הגז מערבבים – 150 שוקולד מריר
1/3 כוס קקאו, סוכר כוס חלב וחמאה .
ממיסים הכל על הגז עד שנוצר קרם חלק.
מורידים מהגז , שיתקרר כ 2 ,3 דקות ואז
מוסיפים את הצהובים תוך בחישה מתמדת.
למי שרוצה אפשר לבשל עוד כמה דקות על הגז לפיסטור החלמונים.
אחר כך מוציאים כוס לציפוי שוקולד שאותו נמזוג על העוגה המוכנה .
נוסיף את הקמח והמצרכים האחרים נערבב ואז נקפל לתערובת את החלבונים המוקצפים.
נעביר לתבנית מלבנית בינונית .
נאפה על חום 160- 40 או 50 דקות עד להתייצבות .
כשהעוגה מתקררת נצפה בכוס השוקולד שהשארנו בצד
עוגה גבוהה סופר טעימה
מתכון מנצח
עוגה של אימא אסתר