קובה אורז לפסח – אילנה קניג
לי יצא 80 יחידות
אפשר להקפיא ולהכין בכל רוטב
סלק, במיה ,דלעת
המרכיבים-
ק”ג אורז עגול
קילו חזה עוף טחון
מלח
2 כפות שמן
מילוי –
3 בצלים גדולים קצוצים
קילו בשר בקר טחון
בהרט
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
את האורז להשרות שעה לסנן, ולטחון במעבד מזון,
להוסיף, חזה עוף טחון, מלח, 2 כפות שמן, ללוש היטב, לשים במקרר למנוחה כשעתיים(אפשר להכין מיד, אני מעדיפה שהבצק ינוח)
בנתיים,
מזהיבים במחבת 3 בצלים גדולים קצוצים
מוסיפים בקר טחון לערבב, לטגן, רק עד שמחליף את צבעו( אפשר למלא עם בשר חי, לא מטוגן, כך אימי עשתה, אני מעדיפה לטגן)
לתבל בבהראט, מלח, פלפל, לערבב ולקרר
לחלק את הבצק לכדורים, למלא, לשמור במקפיא ולבשל מתי שרוצים
אמא שלי, בישלה את הקובה אורז עם תרמילי פול ירוק קצוצים ברוטב עגבניות,
אפשר כמובן, עם מה שאוהבים, דלעת, במיה, סלק, מנגולד, פול וכו..
חג שמח וכשר