קובה תפוחי אדמה ובשר
פסטל פטטה טעים טעים מהמטבח של אמא
המרכיבים-
למחית פירה:
7 תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
כורכום.
לבשר –
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט בהרט או כמון
פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
למעטפת –
2-3 ביצים טרופות עם מעט מלח
צלחת עם פירורי לחם (או פירורי לחם כשר לפסח או קמח מצה )
אופן ההכנה –
תפוחי אדמה לבשל במים עד לריכוך.
לסנן טוב טוב שלא יהיו מים ממליצה לשים כשעה לפחות במסננת.
לרסק לפירה ולהוסיף תבלינים.
מלית הבשר-
לטגן את הבצל שהוא מזהיב להוסיף שום והבשר לטגן עד שהבשר מוכן ולהוסיף את כל התבלינים ובסוף את הפטרוזיליה
מניחים לקירור מלא.
לוקחים כשהיד רטובה במים מהמחית פירה פותחים ביד ולוקחים כפית מהמלית בשר לתוך הפירה סוגרים מהצדדים ומגלגלים לכדור
משטחים לקובה.
לאחר שכולם מוכנים מחממים שמן במחבת שטוחה.
טובלים בביצה ואחר כך בפרורי לחם ולטגן בשמן עד להזהבה משני הצדדים .