ארטישוק ממולא טעים ברמות – מנה חגיגית לעונת האביב!
מאת – ליזט יחיאל
המרכיבים –
2 שקיות של תחתיות ארטישוק קפואות
למלית הבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורד
תפו”א מגורד
3 שיני שום כתושות
2 כפות קמח מצה
כפית בהראט
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים לטבעות קטנות
3 שיני שום כתושות
כוס מים
מיץ מחצי לימון סחוט
כפית כורכום
כף שטוחה אבקת מרק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
תחילה, את כל הארטישוקים נרתיח עם מים ומעט לימון ל5 דקות. נסנן ונקרר.
בקערה גדולה נשים את הבשר וכל שאר מרכיבי המלית ונערבב היטב עם הידיים.
לאחר שהבשר מעט ספג טעמים, למלא את הארטישוק,
ולהדק היטב את הבשר בתוך תחתית הארטישוק.
לתבשיל נשתמש בסיר רחב ושטוח,
ונתחיל בהכנת הרוטב.
נטגן מעט את הבצל והסלרי, ולאחר מכן נוסיף את השום, המים והתבלינים.
כשהרוטב רותח, נסדר את הארטישוקים,נוודא שהמים מכסים את הארטישוקים ונבשל כ40 דקות.
לקראת סוף הבישול נוסיף גם את מיץ הלימון.
בהצלחה!