שעועית ירוקה מוקפצת
זה תוספת מצויינת לשולחן החג
מתכון – אילנה לוי
המרכיבים-
שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה או ק”ג שעועית ירוקה טריה.
3 שיני שום
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס שומשום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
לבשל את השעועית בסיר עם מים עד שרותח ולבשל ממש רק 2 דקות. להעביר למסננת ולשפוך את המים. אם השעועית טריה, יש לבשל כ – 15 דקות ואז לסנן.
בסיר רחב ושטוח עם רבע כוס שמן זית , לטגן קלות 3 שיני שום מעוכות, לא לשרוף. להוסיף את השעועית המסוננת, להוסיף 3 כפות שומשום, רבע כוס רוטב סויה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור. להמשיך כל הזמן על אש גבוהה כ – 3, 4 דקות ולערבב כל הזמן.
בהצלחה – אילנה לוי