בואיקוס – לחמניות גבינה וזיתים כשר לפסח
בואיקוס גבינה כשל”פ
מאת אורלי אוחנה כהן
המרכיבים-
2 שקיות קמח תופח לפסח (400גרם)
גביע קוטג’
3/4 כוס שמן או חמאה אחת רכה
3 ביצים
200 גרם בולגרית
200 גרם גבינה צהובה
300 גרם גבינת שמנת ( אני השתמשתי בגבינת ניו יורק 5% כדי לחסוך בקלוריות)
מלח, פלפל שחור
אם אוהבים להוסיף זיתים( הכנתי חצי עם זיתים וחצי ללא, אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, עשבי תיבול)
אופן ההכנה –
לערבב הכל יחד בקערה לפי הסדר עד לקבלת בצק אחיד .
לגלגל בידיים משומנות לכדורים, להניח על נייר אפייה.
לפזר מעל שומשום ולאפות ב180 מעלות כ25 דקות או עד שמזהיב
בתיאבון