קציצות מצה וגבינות מהמטבח של אמא – בורמלוס
איבון חזן
המרכיבים-
10 מצות
קוטג’
גבינה צהובה חצי כוס
גבינה צפתית 150 גרם
גבינה בולגרית 100 גרם
פלפל שחור
3 ביצים
מלח
אופן ההכנה –
10 מצות לשבור ולחתוך קטן לתוך קערה למלא מים ולחכות עד לריכוך המצות .
כחצי שעה לסחוט טוב לקערה נקיה
להוסיף קוטג’ ,גבינה צהובה מגורדת 3 חופנים גבינה צפתית קשה מגורדת
לפזר מעל גבינה בולגרית לערבב
לפזר פלפל שחור מעט וגרוס
3 ביצים לארג’
לערבב אני טעמתי לפני הביצים אם חסר מלח הוספתי כפית שטוחה
לערבב הכל לכסות למקרר כחצי שעה
במחבת לחמם שמן בגובה כמחצית הקציצה .
קערית להכין מים לטבול ידיים ממש מעט ליצור כופתאות שמנמנות עגולות
תחילה אש גבוהה
לאחר מכן להנמיך
עד הזהבה ולהפוך
תהנו טעים קריספי בחוץ רך