קטגוריות
בשר ראש השנה

סירות חצילים במילוי בשר מנה משגעת לשבת

Alex victoria sandler

 

 

חצילים במילוי בשר.

המרכיבים-

3 חצילים גדולים ויפים חצויים לשניים

שמן זית

בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

צילי חריף טרי קצוץ לפי טעמכם

חצי קילו בשר טחון (אני השתמשתי בטלה אבל לטעמכם, אפשר גם עוף טחון)

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות רסק עגבניות

קורט קינמון

מלח

פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה

מזליפים שמן זית בנדיבות על חצאי החציל, מניחים אותם עם הצד הפתוח על גבי תבנית צלייה לתנור בחום של 200 כחצי שעה או עד שהם ממש רכים ושחומים. מצננים.

במחבת עמוקה עם מעט שמן זית מטגנים היטב את הבצל והצ׳ילי עד להזהבה, מוסיפים את השום והבשר הטחון ומטגנים תוך כדי פרור הבשר עד שהוא מזהיב ומוכן. מוסיפים את רסק העגבניות, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור וקינמון ומבשלים עוד כשלוש דקות ביחד.

מוציאים את תוכן בשר החציל אבל משאירים שוליים של חצי ס״מ בצידי החציל וגם בתחתית. קוצצים היטב את התוכן של החציל ומוסיפים אותו לתערובת הבשר. מערבבים היטב.

ממלאים בנדיבות את החצילים המרוקנים בתערובת הבשר והחצילים.

ומכניסים שוב לתנור במצב גריל על חום של 250 מעלות לחמש דקות.

מגישים מיד אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה מעל.

בתאבון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version