שומשומיות ,משולשים לנישנוש, טעים וממכר, מתאים לאירוח ולכל אירוע.
המרכיבים-
2.5 כוסות שומשום.(400 גרם)
1 כף מרגרינה (20 גרם) או חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כוס דבש (100 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה-
מכינים 2 ניירות אפייה ומערוך, ומשמנים במעט שמן
קולים את השומשום בסיר רחב או מחבת רחבה, עד להשחמה, לא לשרוף לערבב כל הזמן בכף עץ.
בסיר רחב נוסף או מחבת רחבה ממיסים את המרגרינה, סוכר,דבש, כ3 עד 4 דקות על אש בינונית, מוסיפים את אבקת סודה לשתייה, ומערבבים, מוסיפים את השומשום, מערבבים היטב, ומיד מוזגים על הנייר אפייה המשומן, ומעליו את הנייר אפייה המשומן השני, ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של 1/2 ס”מ, תלויי בעובי שאתן צריכות
מסירים את הנייר וחותכים עם סכין ישרה וחלקה, אפשר לקרוץ צורות, מה שבא לכן
מקררים
ומאחסנים
בהצלחה💖