קטגוריות
Uncategorized

איך אני אוהבת את הבצק הזה, הוא כל כך מושלם להכנת מגולגלות

 

אורלי קיזילדג
טרנד לא טרנד אני נאמנה למקורי מגולגלות עם תמרים!
איך אני אוהבת את הבצק הזה,
הוא כל כך מושלם להכנת מגולגלות ואפשר למלא אותו בכל מלית שרק תבחרו:
תמרים, שוקולד, פרג, ריבה, תפוחים ועוד..
מגולגלות תמרים מתכון מאת אורלי קיזילדג
המרכיבים-
חצי קילו קמח
 שקית אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים במידת הצורך ניתן להוסיף עוד
מלית תמרים:
ניתן להשתמש בממרח תמרים קנוי.
אני מעדיפה להכין ממרח בבית
מחצי קילו תמרים מגולענים בוואקום
חצי כוס מים רותחים
כפית קינמון
חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה-
מלית-
לערבב היטב את התמרים עם המים הרותחים.
להוסיף קינמון ומי שאוהב ניתן להוסיף ציפורן.
הכנת הבצק –
במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים יחד רק עד לקבלת בצק אחיד. יחסית ערבוב מאוד קצר על מנת לא לחמם את החמאה.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
לפדר בקמח מתחת ומעל את הבצק ולרדד על נייר אפיה למלבן בעובי 3 מ”מ.
להכניס את הבצק המרודד להקפאה למספר דקות רק על מנת שהבצק יתקרר קצת ויתייצב (שלא יקפא) ויהיה יותר קל לגלגל.
להוציא מקירור.
למרוח שכבה דקה של ממרח תמרים או כל ממרח אחר שמתחשק לכם ולפזר מעל אגוזים קצוצים.
לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית .
אחרי שמסיימים לגלגל את שלושת הרולדות להכניס את התבנית עם הרולדות למקרר לחצי שעה על מנת שיהיה קל יותר לפרוס את הרולדות לפני האפייה.
אחרי הקירור לפרוס את הרולדות עד הסוף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 170-180 מעלות ולאפות
כ- 20-30 דקות (תלוי בתנור).
להוציא מהתנור ומיד להעביר סכין על החתכים שחתכנו מראש.
לחכות שיתקרר ורק אז לפזר אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version