לחמניות שבלולים במילוי
תפוחי אדמה
נפלאות
המרכיבים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
10 גרם מלח – כף
3 כפות סוכר
כוס ורבע מים
רבע כוס שמן זית
מילוי –
3 תפוחי אדמה
בצל מטוגן אחד
חצי צרור פטרוזילה קצוצה
2 בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל שחור
ביצה
אופן ההכנה –
נכניס למיקסר את מרכיבי הבצק ונחוש לקבלת בצק גמיש וחלק
ניתן לו לתפוח שעה .
נכין את המלית
נבשל תפוחי אדמה עד שהם נעשים רכים .
נסנן מהנוזלים ונקרר.
נטגן את הבצל בכרבע כוס שמן זית .
נמעך את תפוחי האדמה לפירה.
נוסיף את כל שאר המרכיבים ונתבל.
נוסיף גם ביצה .
ניתן להוסיף חופן של גבינת קצקבל .
נחלק בצק 2
נרדד כל חלק למלבן רחב וגדול
נמרח מהפירה על כל השטח ונגלגל לרולדה.
נחתוך לפרוסות ונניח על נייר אפייה בצורת שושנה
כלפי מעלה.
נמעך קצת עם היד.
לאחר חצי שעה נמרח בביצה
אפייה על 180 מעלות
עד שזהוב
בתאבון