עוף בסויה, צ’ילי וסילאן
מאת – Linda Amgar Langenauer
כדאי, ממש כדאי אין… פשוט אין… העוף יוצא כל כל טעים,
ו… הרוטב ??? ווואייי חבל על הזמן…
תכינו אורז לבן שיספוג את כל הרוטב היאממי הזה זה טעים
המרכיבים-
3 כרעיים לחצות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב צילי מתוק
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
1/4 כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית שום כתוש
אופן ההכנה –
למרינדה – לערבב בקערה את המצרכים (חוץ מהעוף) לתערובת אחידה, להכניס את העוף לקערה, לערבב היטב, לניילן ולהניח שעה-שעתיים במקרר.
להניח את העוף בשכבה אחת בתבנית כשצד העור למטה ולצקת מעל את הרוטב שנשאר בקערה, לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות 35-40 דקות, להפוך את העוף ולאפות עוד 25-30 דקות.